Translate

vineri, 12 aprilie 2013

Coșmarul lui Mihăiță


 
Nu a reușit bine domnul Ghimpu să emane în popor bucuria lui că a dormit bine noaptea trecută, iată că în această noapte la sigur că va avea nevoie de un pumn de somnifere pentru a avea parte măcar de puțin somn. Însă, în situația lui, probabil că nici această măsură «excepțională» nu   va garanta lipsa coșmarurilor. Va visa sărmanul Mihăiță că este  înconjurat de agenți ai FSB-ului, care sunt pretutindeni: pe uscat, în aer, în apă și chiar în cosmos, și... O! Dumnezeule!, s-au infiltrat chiar în Partidul Liberal...
  Pentru domnul Ghimpu din păcate, iar pentru alții poate din fericire, coșmarul doar începe.  Astăzi, aproape 30 de „agenți”, trădători, necărturari, mișei, bandiți, paraziți, hoți – membri ai PL – au declarat că nu-l mai vor pe Ghimpu în calitate de  președinte al Partidului Liberal. Mai mult decît atît, și-au formulat clar scopul de a-l înrola în rîndurile sale pe însuși Dorin Chirtoacă, încercînd să-l seducă pe acest din urmă cu  înalta funcție de președinte de partid. Cuțit înfipt în inima lui Mihăiță. Să-l propună chiar pe Dorin – cel mai scump și drag dintre nepoți? Iată aici, cred că conspiratorii au dat în bară. Șansele să obțină acceptul lui Dorin Chirtoacă sunt practic nule. Și cu data calendaristică, probabi, au încurcat ceva. Azi suntem în ziua de 12 aprilie și nu în 13. Au luat-o puțin înainte. Pentru a-l dezorienta și a-l descuraja totalmente pe Mihăiță, urmau să anunțe briefing-ul de presă și să-și facă publică declarația mîine, 13 aprilie, la ora 13:00.
  Da... un partid unitar, omogen, consecvent în acțiunile sale. Un partid de oameni cinstiți, veritabili luptători pentru libertate și democrație, promotori ai cursului european ș.a.m.d.
  În fine, pun punct aici, căci astăzi sarcasmul meu nu are limite. Dar nu o fac din răutate, ci din sentimentul de afecțiune față de poporul Basarabiei, de întreaga populație a cestei țări. Și mi-e absolut indiferent ce limbă vorbesc sau cum se autoidentifică, fie români, fie moldoveni, fie ruși. Toți așteptăm ca promisiunele din campaniile electorale să se transforme în sfîrșit în fapte, să începem a trăi și nu a supraviețui... Dar ce am obținut pînă acum??? Doar convingerea fermă că iarăși am fost mințiți și trădați.
  Așadar, mai încercați și voi, stimați politicieni, mirosul și gustul acestui sentiment nenorocit și jalnic -  sentimentul de TRĂDARE!!! Și... îmi exprim speranța sinceră să vă fie de folos lecția pe care ați primit-o.