Translate

Breaking News

Filat recunoaște că a greșit 

Filat a acordat un interviu pentru Moldpres în care și-a recunoscut greșelile. „Recunosc, în politică deseori ajungi în situația, în care unele probleme să le concentrezi la nivel de o persoană. Așa e activitatea politică, spre regretul meu, nu e fără „păcate”. Într-o activitate politică nu trebuie să personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu dl Plahotniuc, dar important este să găsești mecanisme de conlucrare pentru viitorul țării, pentru angajamentele pe care le ai în fața cetățenilor”, a afirmat președintele PLDM.
Marian Lupu schimbă regulile jocului : Corneliu Gurin - candidat la funția de procuror general 

Schimbăm regulile jocului chiar în timpul jocului.  Nu este o avanpremieră pentru Republica Moldova.  Deja nu ne mai miră nimic. De data aceasta, s-a remarcat Președintele Parlamentului Marian Lupu. Astăzi dimineața acesta a anunțat că a luat decizia să înainteze oficial la postul de Procuror General candidatura lui Corneliu Gurin. Paradoxal, dar chiar Gurin a fost președintele comisiei create la inițiativa lui Lupu în vederea selectării unui candidat la șefia procuraturii. Din cei 8 candidați admiși la Concursul public, după audieri , Comisia a selectat candidatura lui Vitalie Pîrlog, ex-ministrul Justiției. Însă, după cum veem, voința celor „mari” este primordială, iar restul nu mai contează.


P.S. „Probabil că sunt beat, domnișoară, dar dimineață eu voi fi treaz, iar dumneavoastră veți fi tot urâtă.“ (Winston Churchill)Votul uninominal: va fi sau nu?

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a avizat pozitiv proiectul de lege propus de Vlad Plahotniuc privind introducerea votului uninominal în sistemul electoral al Republicii Moldova.


P.S. Conform enciclopediei Wikipedia „Votul uninominal este un tip de scrutin menționat în legislația sistemelor electorale, practicat în SUA și Marea Britanie. Acest tip de scrutin reprezintă modul de alegere direct al unor candidați individuali, opus sistemului de alegere pe liste întocmite de către partidele din viața politică a unui stat. ...Pe scurt, este mecanism de votare directă a unor candidați individuali și nu desemnarea în totalitate a unei liste fixe întocmită de către un partid. Oferă o personalizare mai mare a votului, astfel încât alegătorii pot să opteze între candidaturi nominale și nu între liste, la întocmirea cărora nu au avut niciun cuvânt de spus și în care apar multe persoane necunoscute și fără valoare, din punctul lor de vedere.”

Voronin a ținut o lecție de „istorie” studenților de la ULIM

S-a reprofilat domnul Voronin. De acum înainte  nu este doar președintele PCRM, deputat în Parlametul RM, dar e și istoric și filolog. Anume de cunoștințele sale profunde în domeniile respective a dat dovadă astăzi, 17 aprile, în cadrul unei lecții pe care a ținut-o în fața studenților de la ULIM. Voronin a declarat: „România cînd s-a format ca stat a luat limba noastră moldovenească și a numit-o română pentru că statul se numea România”.P.S. Ce limbă se vorbește în Republica Moldova?Îl vor pe Dorin Chirtoacă în calitate de președinte al PL!

Îngrijorați de aprofundarea crizei politice din țară, dar și din interiorul Partidului Liberal, 29 de persoane printre care 7 deputați, 2 miniștri, cîțiva viceminiștri, precum și mai mulți președinți de organizații teritoriale ale partidului s-au întrunit astăzi într-un Consiliu de Reformare al PL, iar  acum cîteva minute a luat sfîrșit un brie
fing de presă, organizat de către aceștia. În cadrul briefing-ului a fost dată citirii o declarație în care subsemnații solicită votarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de președinte al PL. „Propunem să fie promovat Dorin Chirtoacă și alți lideri noi în fruntea Partidului Liberal. Dorin Chirtoacă să ia locul de președinte al PL, ca exponent al schimbării și înnoirii clasei politice din Republica Moldova”, a declarat Ana Guțu.


http://unimedia.info/stiri/live-consiliul-de-reformare-al-pl-iese-in-fata-jurnalistilor-59465.html
-->